Make-up, Beauty and fashion.
Like it, Love it, Want it, Get it!
Follow Make-up and More

29 mrt 2011

Sephora cosmetica, wat is aan te bevelen en wat niet?

Hi ladies,
Hier weer een stukje over make-up van Sephora, maar dit keer gaat het over wat ik persoonlijk goede producten vind/aan te raden producten vind en wat niet of minder vind.
De meningen over Sephora make-up zijn verdeeld als je naar de posts kijkt op de verschillende beautyblogs.
Ik wil even vertellen wat ik persoonlijk goede producten vind, omdat ik er goede ervaring mee heb.

Om te beginnen met de basis van de make-up;

  • De gezichtsprimers in een klein doorzichtig flesje met een zwart pompje en doorzichtge dop.
Ik ben persoonlijk niet een super fan van deze primer omdat het me een vettig gevoel geeft in me gezicht en ik houd niet van een vettig gevoel in me gezicht. Dit maakt dat ik steeds denk dat mijn make-up eraf zal glijden, wat niet zo hoeft te zijn. Het lijkt er op als of de primer echt op de huid van me gezicht ligt, ipv dat het een wordt ermee. Anderen hebben over dit product alleen lovende woorden en prijzen een ieder dit product aan, maar ik zou zeggen check of je een tester kan krijgen en probeer het uit voor je het in je mandje legt.
  • De gezichtsprimer in een glimmend grijze tube.
Deze primer vind ik fijn werken, je zet een beetje op de palm van je hand en dept het overal in het gelaat en smeert het uit met de vingers of evt met een kwast. De primer zelf heeft een beetje een roze/gelige parelmoerige kleur. Alleen als je het uitsmeert over je gelaat, zie je hier niets anders van terug dan een roze/gelige gloed. En dat vind ik persoonlijk wel mooi. Het voelt ook niet aan als een laag wat op mijn gezicht blijft liggen, maar juist een wordt.
Mijn foundation blijft mooi zitten de hele dag door en zorgt voor een egale basis.
  • De wrinkle filler
Een product om rimpeltjes, lijntjes te vullen, zoals de naam al zegt. Je zal wel denken, dat heb ik niet nodig want ik ben nog jong, maar er zijn ook oudere dames die dit lezen. Dus als je dit niet geschikt vind voor jou, ga dan snel verder naar beneden :D
Ik moet dit product nog laten uittesten, dan kan ik hier meer over vertellen. Als je oneffenheden, rimpels en lijntjes hebt in je gezicht en je je daaraan stoort kan je het wellicht uitproberen, als je het vind. De wrinkle filler zit in een klein grijs glimmend potje en kost zonder deze actie meer als 17 euro. Dit product bevat siliconen, dus ben je er allergisch voor, laat het dan staan. Siliconen zorgen ervoor dat de lijntjes en oneffenheden gevuld worden. Je zou als je de beschrijving moet geloven meteen resultaat moeten zien. Geeft de huid een zachte uitstraling.
  • De make-up setting mist in een glimmende grijze fles met een spuitdop
Je kan dit product vergelijken met de Fix + van M.A.C. Het laat een onzichtbare beschermlaag over de make-up waardoor deze de hele dag door op zn plaats blijft, tenminste als je de beschrijving moet geloven. De meningen over dit product zijn verdeeld. Ik ben zelf verslaafd aan mijn Fix+, gebruik niet graag iets anders. Vind je de M.A.C Fix+ te duur en wil je iets in die trend gebruiken, dan zou ik aanraden om dit product wellicht een kans te geven. Maar!! Gebruik het voordat je je mascara opdoet!! waterproof of niet, en houd de spuit op een afstand van het gezicht.
  • De foundations 
Je hebt er in glazen flesjes en in platte tubes, die zijn matterend. En van de laatst genoemde foundation ben ik zeker te spreken. De formule werkt fijn met mijn huid en die ziet er werkelijk ook gematteerd uit als ik deze foundation gebruik. Waar je wel echt heel goed rekening mee moet houden is dat je de juiste kleur moet hebben, het is zonde om de foundation aan te schaffen als deze niet in jou kleur is. En het licht in de Sephora is ook niet om over naar huis te schrijven, dus het wordt best moeilijk om in zo'n drukte en haast de juiste kleur te kiezen. Maar natuurlijk heb ik daarvoor ook een oplossing gezocht ;) Voordat de actie begon ben ik eens langs gegaan om advies te vragen bij het kiezen van de juiste kleur foundation. je kan samples vragen en deze thuis uitproberen en op die manier een miskoop voorkomen. Of ze je nu tijdens de Prijzen Circus goed kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleur, kan ik je niet garanderen omdat het een vreselijke drukte is. Dus neem dit anders mee voor volgend jaar.
Verder hebben ze ook de foundations in poedervorm, en ook hier heb je weer verschillen. De een om te matteren, de een om te setten enz enz. Kijk wat jezelf fijn vind, wat bij je huid past, welke werking je wilt hebben van de foundation, of je full coverage of juist minimale dekking wilt en maak dan een keuze.
  • De oogschaduw mono's
Over dit product zijn de meningen behoorlijk verdeeld. De een vind te weinig pigmentatie de ander juist voldoende en ga zo maar door. Als je het mij vraagt, dan raad ik de mono's zeker aan. Er is een diversiteit aan kleuren en finishes, glanzend, shimmery, metallic en mat. Ik heb bij een aantal van de mono's van mij gemerkt dat een zo'n oogschaduw sponsje wat vaak in de doosjer erbij zit, het beste werkt om de oogschaduw op te smeren bij de eerste keren. Het lijkt er op alsof een laagje zit op de bovenkant, waardoor de afgifte van oogschaduwpoeder moeizaam verloopt. Maar dit heb ik ook wel eens ervaren bij mijn duurdere cosmetica merken.
Ik vind de mono's enorm gepigmenteerd, en over het algemeen is de consistentie van de oogschaduwpoeder heel goed, weinig fall out en de oogschaduws worden niet poederig als je er met je kwast overheen gaat, iets waar ik een gruwelijke hekel heb! Ik heb het wel bij een of twee van me oogschaduws (de highlight kleuren) gemerkt, maar het is niet super erg.
Dus raad ik deze aan? Jazeker en vooral nu met deze actie. Je krijgt veel product en gemiddeld met deze actie betaal je nu 3,33 ipv meer als 13 euro per stuk!
  • De andere oogschaduws quads (4 shadows and liner Palette), Moonshadow trio's en Duo Eyeshadows

Ik heb een 4 shadow and liner palette in de kleur Wild Safari. Het leuke/handige van deze palettes is dat ze op de achterkant laten zien welke kleur waar gebruikt kan worden voor verschillende ooglooks. Dit concept zag je ook voorbij komen bij de Metallics LE collectie van Essence. Maar ik denk wel zeker te weten dat de kwaliteit toch veel beter zal zijn. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Maar daar zal snel verandering in komen. Deze alles in een oogschaduw palettes zijn erg handig omdat ze lekker klein zijn, overal in passen en je kan de look wat intenser maken, mocht je vanuit je werk bv nog naar een feestje moeten!
Dit keer heb ik voor het eerst de Moonshadow trio's gekocht. Ze hebben iets weg van baked eyeshadows. Maar ik kan nergens op de verpakking terug vinden dat dit ook zo is. Het zijn drie kleurtjes; een lichte kleur (voor op het bewegend ooglid), een highlight (voor op het wenkbrauw bot) en een donkere kleur (voor in de arcadeboog/outer V). De Moonshadows zijn allen shimmery, er zitten miniscule glinstertjes erin. Op het eerste gezicht vind ik de kleuren mooi en de kleurcombinaties zijn ook goed uitgekozen.
Of ze net zo goed of misschien wel beter zijn als de mono's weet ik niet, want ik heb ze nog niet gebruikt. Maar bij het swatchen van de oogschaduw werd ik wel blij, zowel om de afgifte als structuur van de oogschaduw. Meer hierover volgt nog..
De Duo Eyeshadows bestaan uit een lichte en een donkere kleur. Ze komen overeen met de 4 shadow and liner palettes, maar bevatten alleen 2 kleuren. Ik heb een aantal van deze en gebruik ze als ik een simpele snelle look wil maken voor bv naar het werk en niet teveel poespas wil aan me gezicht.
Alle oogschaduws van Sephora zijn vrij van parabenen. Dit zijn chemische stoffen die gebruikt worden als conserveringsmiddelen om de oogschaduw langer houdbaar te houden. Parabenen zijn effectief tegen schimmels, maar ook tegen vele bacteriĆ«n. Sommigen claimen dat er een link is tussen parabenen en kanker, maar dit is wetenschappelijk nooit bewezen.  Uit jarenlang gebruik en onderzoek zijn geen schadelijke effecten gebleken. bron: Wikipedia Daarom zijn de oogschaduws ook maar na openen en gebruik 6 maanden houdbaar. Ik neem dit zelf niet zo nauw, als je met schone kwasten erin gaat dan kan je het naar mijn mening best langer gebruiken.
En Sephora claimt ook dat hun oogschaduws long lasting zijn, nou dat kan ik je wel garanderen. Mijn persoonlijke ervaring heeft getoond dat dit werkelijk klopt.
Op de volgende foto droeg ik de kleuren ,
Ik was op een sportdag van me werk en heb erorm gezweet en aan het einde van de sportdag zat mijn oogschaduw nog precies op zn plek, waren de kleuren nog net zo intense en niet in de plooitjes gaan zitten, mede dankzij de Toofaced eyeshadow primer die ik eronder heb gebruikt. Bepaal zelf dus of je vind dat de oogschaduws goed of juist niet goed gepigmenteerd zijn en dus van goede of slechte kwaliteit zijn.
  • De oogpotloden

Er zijn verschillende oogpotloden, de ene die ik wil aanraden zijn de; Flashy liner waterproof oogpotloden. De naam zegt het al, flashy, de kleuren zijn metallic. Als je op zoek bent naar een waterproof oogpotlood met een in your face kleur, dan zijn deze potloden echt iets voor jou.
Ik heb de blauwe van deze lijn gedragen tijdens mijn verblijf in Suriname, waar het onwijs warm en vochtig weer is. In eerste instantie dacht ik dat de kleur aan het einde van de dag wel op me wangen zou zitten ipv op me onderste wimperrand. Niets was minder waar!
Ik ben zeer te spreken over deze oogpotloden en sla ze ook elke keer weer in met de 3 voor 10 euro actie.
De Liner Electro oogpotloodjes zijn ook erg mooi. Aparte kleurtjes met veel shimmer, maar ze zijn niet waterproof. Ga voor wat jij persoonlijk mooi en fijn vind.

  • De mascara's
Ik weet zelf nog niet hoe ik echt over de mascara's van Sephora denk. Als je het in het verleden hebt geprobeerd en het is je goed bevallen go for it, maar als het niet het geval is, laat deze dan staan. Ik bezit zelf meerdere mascara's van Sephora, maar heb ze nog niet gebruikt, omdat ik meerdere andere merken al open heb en zoals je weet moet je om ongeveer 3 maanden je mascara's weer vernieuwen. Ditmaal heb ik toch wel weer nieuwe gekocht, de Full action Extreme effect mascara 7 actions. De mascara is te krijgen in de kleur zwart, blauw, bruin en paars. Ik moest meteen denken aan de WonderWoman mascara's van M.A.C. Bij deze mascara wordt beweerd  te zorgen voor volume, lengte, curve, separeert de wimperhaartjes, voedt de haartjes, beschermd de haartjes en maakt ze weer sterk. Een hele mond vol dus! De mascara zou in een laagje de wimpers mooi en dik maken. Nou dik maken ze de wimpers zeker, ze gaan klonteren! En ik heb meerdere laagjes nodig, hoe voorzichtig mogelijk ik het ook niet doe, het klonteren is niet te voorkomen. Het kan zijn dat ik een verkeerde batch had, maar de mascara was nieuw, ik maakte het net open. Dus ik weet het ff niet..
Ik weet dus niet of ik de mascara's kan aanraden.

  • De blushes
Er zijn meerdere blushes, de blush me!, de blush me duo's en de trio's. Ik heb ze beide, maar ik ben toch echt wat meer fan van de mono blushes. De blushes van Sephora bevatten ingredienten die de huid (behoren te) hydrateren, en siliconen, die zorgen voor langdurige draagbaarheid. Als je allergisch bent voor siliconen raad ik je dit product af. Ik denk dat ik dat niet uit hoef te leggen, toch?
Op naar wat ik van de blushes vind. Ik vind de kleurtjes mooi, er zitten miniscule gouden glinstertjes in die subtiel en toch goed zichtbaar zijn op je gezicht. De kleur Bronze sensation is zeker een mooie kleur voor straks in de zomer!
Bij gebruik van de blush heb ik niet echt last gehad van flinke fall out. De blush blijft lekker op de kwast en bij het aanbrengen op de huid. De kleuren zijn ook niet overdreven, dus kan je de intensiteit opbouwen naar wens. De kleuren zijn zeer natuurlijk en geven je een zongebruinde gloed vanwege die goude glinsters.  Als je het aan mij vraagt, raad ik deze zeker weten aan!
De blush me! duo's bevatten een bronzer om te contouren en een blush. Zefde verhaal van hierboven geld voor deze blushes, alleen zijn de blush kleuren wat meer rozer, dus niet de natuurlijk ogende kleurtjes.

De blush me! trio's  bevatten een lichte, medium en een donkere kleur, een highlight, een kleur voor op de appels van je wangen en een contour kleur. Let wel, de blush bevat ook shimmers. bij het contouren vind ik altijd wel dat je een matte kleur moet gebruiken, zodat het wat natuurlijker oogt. Je hoeft niet op een disco bal te gaan lijken.
De kleuren kan je ook mengen, je hoeft ze niet perse apart van elkaar te dragen.
Overall vind ik de blushes allen wel aanraders. Het zijn mooie kleurtjes en ik ben dol op die gouden glinsters die ze bevatten.

  • De liglosses
Ik ben zelf echt weg van de Ultra shine lipglosses. Deze zijn echt shiny! En er zitten miniscule glinsters in die zorgen voor enorme shine op je lippen. Ik ben zelf helemaal weg van de kleuren: Fresh peach shimmery (nr 6), Pin up Pink shiny (nr 11), Dazzeling Violet reflex (nr 24) Ik heb er nog een paar, maar voor de komende periode zal ik die kleurtjes, mocht ik wat op me lippen doen, gaan gebruiken! Nr 11 is echt een mooie kleur en die past bij alle huidtypes, aan de hand van je lippigmentatie zal de kleur bij de een wat meer zichtbaarder zijn als de andere. Maar dat is bij alle lip producten wel zo.
In deze lijn heb je drie finishes;
shimmery: opaal effect (veranderd aan de hand van licht inval van kleur) voor een glanzende finish
shiny: voor een wetlook finish
reflex: ultra/mega opaal effect voor een glinsterende finish
Mijn ervaring met deze lipglosses is dat me lippen niet uitgedroogd voelen, de gloss is ook niet overdreven plakkerig, heeft geen vieze chemische geur, in tegendeel nr 11 ruikt een beetje naar een snoepje, een beetje een caramel actige geur. Maar deze geur is niet overheersend dat je het steeds op je lippen ruikt. Maar als je totaal niet van geurtjes bent, dan zou ik ze overslaan, anders zeker meenemen in de kleur die je mooi vind. Maar nr 11 vind ik echt een aanrader, naar mijn idee heeft het wat weg van Orgasm van het merk Nars.
Verder wil ik nog een andere lipgloss aanraden, de Nectar shine hydrating care lipgloss met spf 8. Een 3 in 1 lipgloss zoals de naam al zegt en ik ben altijd wel tegen zonnebescherming. De lipgloss textuur is niet echt vloeibaar, meer gelachtig. Maar het is absoluut niet vies plakkerig dat wanneer je haar er per ongeluk in gaat dat het een bende word! Ik heb daar zelf een gruwelijk hekel aan. Ik vind de gloss trouwens ook wel lekker smaken. Deze gloss zit in een tube en heeft een kwastje met in het midden een kleine opening waardoor de gloss naar buiten komt. Op deze manier kan je de gloss mooi opbrengen.

  • De lipsticks
Ik heb niet super veel met lipsticks, dus in feite sla ik ze altijd wel over. Maar ze hebben echt wel een paar heel mooie kleurtjes en verschillende finishes. Ben je opzoek naar een glans of juist mat, en hydrateerd, neem dan zeker een kijkje! De kleuren die ik heb uitgetest in de winkel zelf waren mooi gepigmenteerd.

  • De lipliners
Ik bezit een lipliner, een diep rode kleur (nr 5) met een kwastje, de Retractable waterproof lipliner. er zit ook een slijpertje in de dop. Je moet ervan houden of niet. Maar deze kleur is zeker aan te raden als je mooie rode lippen wilt en dat de lipstift niet gaat uitlopen om de lippen dan te contouren.

  • De nagellakjes en andere nagelproducten

Ik ga niet over de nagellakjes of nagelproducten praten want ik ben zelf niet zo into de nagelrpoducten. Ik heb op meerdere beautyblogs gelezen dat de lakjes best snel chippen. Maar ik heb wel mooie kleurtjes gezien. Dus kijk hier zelf maar even naar, mijn persoonlijke advies hier is zo goed als waardeloos.

Nou dat was het denk ik wel. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en de juiste keuze kan maken bij je aankoopjes. Ik vind de Sephora make-up en verzorgingsproducten overall goed. En ik zou zeker gebruik maken van deze actie die nog een paar dagen loopt, want het scheelt je heel veel centen die je aan andere beauty producten weer kan uitgeven!!!

xoxo, V


1 reacties:

Anoniem zei

leuke blog!
Xx Liefs

(Eventjes niets te doen? Neem een kijkje op mijn blog en lees een deel van het verhaal.
mellsrainbow.blogspot.com)

Blogarchief

 
Make-up and More. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino