Make-up, Beauty and fashion.
Like it, Love it, Want it, Get it!

24 jun. 2011

Weetjes over mij

Hi ladies,
Ik heb besloten een post te schrijven met een aantal feitjes over mezelf. Op deze manier leren jullie mij een klein beetje beter kennen. En dat lijkt mij wel een leuk idee. Het is best spannend, vooral omdat de blog openbaar is en dus iedereen alles kan lezen, dus heb ik met uiterste voorzichtigheid een aantal feiten op een rijtje gezet voor deze post.

Wie is Vanya?
Dat ben ik, haha. Ik ben geboren op Curacao en kom uit een gezin van vijf kinderen, ik ben de middelste van de vijf. Een oudere broer en zus, en een jonger broertje en zusje, drie meiden en twee jongens dus. Ik ben een meid die bijna altijd lacht en de dingen altijd probeert te bekijken vanuit de positieve kant. Ik ben 1.67 meter lang, normaal postuur. Ja ik noem mezelf niet slank, noch vol noch dik. Gewoon normaal. Heb bruin krullend haar en bruine ogen en een getinte huidskleur. Komt door mijn Surinaamse ouders, een lichte moeder en een bruine vader. Ik houd van make-up, beauty en fashion, maar ik kan even hard mee doen aan een moddergevecht of op survival gaan en dagen zonder alle 3 boven genoemde punten. Ik vind niet erg om vies te worden, of modder onder me nagels te krijgen. Op een of andere manier schuilt er alsnog een kleine rebel in mij.

Wat betekend je naam?
Mijn naam is Russisch en het betekend "Gods gracious gift, of God is gracious" Ik ben blij met mijn naam, en vind dat Vanya ook echt bij me past. Ik vind mezelf ook wel een kado haha. Ja dat zeg ik van mezelf. En ik meen het ook. :D Ik hoor je al denken, pff die denkt veel van zichzelf!!! Jep, ik denk niet, ik weet! Okay, ga nu maar verder met lezen.

Studeer je of werk je?
Ik ben al enige tijd klaar met studeren. Aan de ene kant erg blij dat het achter de rug is en aan de andere kant verlang ik soms wel terug naar de studietijd. Als kind al was ik een zorgzaam type. Vandaar het ook niet heel erg vreemd was dat ik de opleiding tot verpleegkundige ging volgen. Ik heb na mijn MAVO de een Mbo opleiding gevolgd tot Verpleegkundige, hierna wilde ik dolgraag solliciteren bij de Defensie.
Maar mijn ouders waren er onwijs fel tegen, die vonden het geen plek voor hun kleine meisje en kwamen met allerlei verhalen om mij maar niet daarheen te laten gaan. Ik besloot toen om Hbo V (verpleegkundige) te gaan doen. Ik ben in 2009 afgestudeerd en heb toen iets langer dan een jaar via een uitzendbureau op verschillende plekken gewerkt. Toen ik klaar was voor meer vastigheid en meer verantwoordelijkheid, besloot ik dit aan te geven bij een instelling waar ik al vaker had ingevallen. En daar werk ik tot nu nog, Rijndam Revalidatie centrum op de kinderafdeling. Het is wel gek dat ik op de kinderafdeling terecht ben gekomen. Want ik heb altijd geschreeuwd; plaats me overal, maar NIET op de kinderafdeling! En kijk nu waar ik werk. Zoals ik zelf zeg, ik kwam daar een keer om in te vallen en ben nooit meer vertrokken.

Waarom ben je begonnen met een blog?
Ik heb altijd iets gehad met schrijven. Als kind hield ik dagboeken bij, ik schreef versjes en gedichtjes en alles wat me bezig hield. Op een gegeven moment werd er een wedstrijd gehouden waarbij je een verhaal moest schrijven en opsturen naar de kinderkrant. Dit heb ik ook gedaan, weet nog goed hoe mijn verhaal heette: Karel de Kater. En ik won! Ik kreeg vijftig gulden voor mijn verhaal en het verscheen in de krant! Ik mocht toen verhaaltjes schrijven voor de kinderkrant. Met het houden van mijn dagboeken ben ik heel lang doorgegaan. Op een of andere manier komt mijn gevoel beter uit op papier dan door het uit te spreken. Ik kan me helemaal laten gaan. Ik ben nu denk ik een jaar geleden begonnen met mijn blog en heb deze stap gezet omdat ik een paar keer al wat miskopen had begaan. Ik baalde er dan van. Dan hoorde ik van andere meiden dat ze ook wel eens miskopen hadden op het gebied van make-up producten en andere lichaams/beauty producten. Toen dacht ik, hier doe ik wat mee en ga mijn ervaringen met producten online plaatsen. Op deze manier kunnen andere meiden de stukken lezen en hopelijk kunnen ze door de info een miskoop voorkomen. Met dit idee is Make-up and More ontstaan.

Beschrijf je karakter, noem 3 slechte eigenschappen en drie goede eigenschappen?
Mijn karakter beschrijven... Nou even kijken, ik vertelde al dat ik vaak lach, omdat ik vaak vrolijk ben. Ik ben iemand vol van emoties. En ik zal dit even uitleggen, dan snap je het beter. Als ik praat, dan praat ik niet alleen met mijn mond, maar met mijn hele lichaam. Ik gebruik mijn handen heel veel, mijn mimiek (gezichtsuitdrukkingen) en als ik opgewonden/enthousiast raak van iets, of iets raakt me dan verdubbeld dit alles nog meer. Maar ook mijn stem word luider. Voor mensen die mij niet kennen, kan dit bedreigend overkomen. Ja, vreemd he? Nou niet echt, ik heb wel eens gehoord dat men bang werd van me als ik sprak. Nergens voor nodig! Ik bijt niet, ik lust namelijk geen varkensvlees (just kidding)
I don't beat around the bush, dat houd in, dat ik een ongezouten mening heb en als je ernaar vraagt, dat je het ook krijgt. Ik pak het niet mooi in om je te laten denken dat ik zus bedoel terwijl ik zo bedoel. Wat men ook wel eens zegt, Vanya is niet op d'r mond gevallen. De kans bestaat dat ik daardoor als bot, hard of bitchy of gemeen ervaren kan worden. Maar voor mij geld: al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel. Als je het nu niet hoort, hoor je later wel hoe ik er echt over denk en misschien wel van een ander. En dan krijg je ruzies en heb je de poppen aan het dansen.
Natuurlijk houd ik rekening met gevoel van anderen, ik ben geen beest. Maar ik ben wel altijd eerlijk naar een ander toe, omdat ik zelf ook graag zo behandeld wil worden. Ik houd ervan om in gezelschap te zitten, maar ik kan evengoed genieten van momenten waar ik alleen ben. Ik ben een meisjes-meisje, met wat jongens kanten. Dat is altijd zo geweest. Als kind speelde ik zelden met barbies, en als ik er wel mee speelde was het altijd dat ze werden begraven. Ik ging liever in de bomen klimmen, ravotten en huisje spelen in de tuin.
Ik kan echt enthousiast worden van gereedschappen, vooral die sets. Of met me vriend mee gaan en kievietseieren zoeken. Heerlijk, aan het eind zit alles onder de modder vegen.
Verder ben ik een echte dierenliefhebber. Ik houd van alle dieren (met een aaibaarheidsfactor) als kind hebben we thuis van alles gehad; kippen, ganzen, hamsters, katten, honden, konijnen, kikkers en ga zo maar door. Jaren terug nog, kwam ik op een blauwe maandag thuis met een geitje. Die had ik gehad van de buurman. Maar die moest ik helaas terug brengen van mijn ouders.
Drie slechte eigenschappen:

  • ik ben best ongeduldig en heb altijd haast. Ik haat wachten, of file rijden. Ik vind mijn ongeduldigheid een slechte eigenschap omdat het me ontneemt me soms om te genieten van de kleine dingen in het leven.
  • ik kan moeilijk nee zeggen, dit zie ik als slechte eigenschap omdat het mij wel eens tegen kan werken, vooral op mijn werk. Dan neem ik teveel hooi op mijn vork zoals ze dat netjes zeggen.
  • ik wil altijd wel de waarheid vertellen, of eerlijk zijn. Zoals ik hierboven al vertelde kan men anders over me denken dan dat ik ben hierdoor, puur daarom zie ik het een beetje als slechte eigenschap. Niet iedereen wil uit zijn/haar sprookje gehaald worden, dus soms is het misschien wat handiger om de waarheid een beetje te verdraaien. Alleen ben ik daar niet zo van. Het kan me soms wel in problemen brengen. Ik herinner me een keer dat deze eigenschap verschillende keren ruzies heeft veroorzaakt tussen mij en me broers en zusters! Pff, gelukkig kan ik er nu beter mee dealen.
Drie goede eigenschappen:
  • ik kan goed luisteren en ben erg zorgzaam en empatisch. Dit zijn eigenschappen die mij zowel in me privé als op me werk ten goede komen. Zeker als verpleegkundige.
  • ik lach en ben meestal erg vrolijk wat anderen prikkelt om ook vrolijk te worden. Zeker een goede kwaliteit wat ik erg veel gebruik bij de kinderen op mijn werk.
Nou ik vind het best moeilijk om aan een derde goede eigenschap te komen, dus houd het maar op twee. Op een of andere manier gingen de slechte eigenschappen me beter af.

Hobbies?
Jullie weten natuurlijk al dat make-up en beauty een van mijn hobbies zijn. Maar ik ben daarnaast ook gek op zeilen, zeker als het mooi weer is. Ik ben gek op eten, in breedste zin! Eten kopen, klaarmaken, serveren, en natuurlijk zelf opeten! De dames die aanwezig waren op mijn bday die hebben het wel gemerkt.
Verder houd ik van reizen, shoppen, fitnessen, films kijken. Boodschappen doen is echt een hobby van me. Ik kan zo genieten van het lopen langs alle rekken, alles zien, iets nieuws ontdekken en dan uitproberen thuis. Als mijn vriend alleen naar de supermarkt gaat vind ik dat nooit leuk. Want dan heb ik mijn uitje gemist, hahaha. Ik vraag me af of ik de enige ben met deze weirdness.
En natuurlijk houd ik ook van luieren, relaxen en een goed boek lezen.

Zijn er echte Vanya kenmerken?
Uhm, nou ik denk dat iedereen me herkent aan mijn bos krullen. Momenteel heb ik die even niet vanwege de japanse keratine behandeling, maar die komen binnenkort weer terug!
En natuurlijk mijn bloem in me haar! Op het werk ben ik de verpleegkundige met de bloem in haar haar. Tot anderhalf jaar geleden was een echt kenmerk van mij ook mijn blauwe ogen, natuurlijk door de kleurlenzen. En natuurlijk mijn manier van praten, mijn accent, mijn lichaamstaal en al. Dat zijn denk ik echte Vanya kenmerken. Owja en mijn angst voor geurtjes en viezigheid. Ik heb altijd hand-alcohol en alcohol spray om bacteriën te doden bij me.

Vanya en geurtjes, hygiëne en stank en viezigheid
Ik heb als kind smetvrees gehad. Ja ik, en dan ben ik ook nog eens verpleegkundige geworden, kan je dat geloven? Ik ook niet, tot de dag van vandaag kan mijn verstand het niet bevatten.
Al sinds ik me kan heugen heb ik iets met geurtjes stank en viezigheid. Ik ben altijd bang geweest om te stinken, als me neus iets raars dacht te ruiken werd ik panisch. Of het bij een ander was maar al helemaal bij mezelf.
Mijn koffertje
Ik weet nog, als kind had ik een koffertje waarin ik Glacial (een vloeistof met alohol wat je kan gebruiken als verfrissing op de huid al het erg warm is ofzo) een schone onderbroek, een blok zeep, een washandje, tandpasta, een tandenborstel, een nagelborsteltje en wattenstaafjes om de oren schoon te maken en te houden.
Elke dag als ik uit school kwam ging ik met mijn kofferje naar de badkamer en ging mezelf desinfecteren. Het was een hele routine waar ik me een heel lange tijd aan heb gehouden. Jezelf goed schoonmaken is er bij ons thuis met de paplepel in gegoten. Zo werd ons ook al heel vroeg geleerd dat je jezelf goed moet wassen tussen je billen en je poeni (surinaams woord voor vagina, flamoes of hoe je het zelf noemt) En handen wassen als je naar het toilet was gegaan. En altijd van voren naar achteren vegen, ik hoor me moeder dat zinnetje nog zeggen.
Zwevend plassen?
Als ik ergens anders dan thuis nodig moest plassen, ging ik van me lieve leven nooit op de wc bril zitten!! Altijd zweven, zo hoog mogelijk, want in mijn gedachten konden bacteriën vliegen, dus hoe hoger hoe beter. Ik ben ook meester-plas-mikken-in-de-pot, zo getrained, kan niet beter, hahaha. Plassen ergens anders dan thuis ging nog, maar de grote boodschap? Over my dead body, never nooit niet! Tot nu heb ik daar nog de grootste moeite mee, al lukt het steeds beter. Zit gewoon tussen me oren, I know.
Tanden, tong schrobben en stinkmonden.
En een ander punt erg erg erg heeeel erg belangrijk was en nog steeds is; tanden EN tong poetsen, zorgen dat je elk moment op de dag goed uit je mond ruikt. Ik heb altijd geleerd dat je naast je tanden ook je tong moet poetsen. Ik was hier zo gedreven in, dan poetste ik tot dat me tong er mooi roodroze uitzag. Soms stond ik midden in de nacht op om me tanden en tong te poetsen. Als ik weer eens voor controle bij de tandarts moest zijn dan was die altijd sprakeloos van mijn mooie gebit, ik heb nog nooit gaatjes gehad, en hij hoefde ook zelden tandsteen te verwijderen. Wel vond hij dat ik teveel poetste, mijn glazuur leek door het vele schrobben weg te schuren. Ja meneer de tandarts u wil niet weten hoe ik heb gepoetst. Wel of geen glazuur, deze meid ging door want stinken, en gaatjes waren uit den boze.
Als kinderen in de klas uit hun mond stonken wilde ik niet meer met hun spelen, zo erg was het. En als ik een jongen leuk vond en hij rook niet fris uit zijn mond, of hij had een witte tong, dan was alle verliefdheid in een klap omgeslagen tot griezel. Ik kon en kan daar nog steeds enorm op afknappen. Een witte tong betekend(e) voor mij dat hij zijn tong niet schrobt. En in mijn woordenboek betekend dat vies, dus is de jongen vies. Als ik dat eenmaal in mijn hoofd had was het echt afgelopen.
Nu als ik voor kinderen moet zorgen in mijn werk, geef ik ze mee hoe ze zich moeten wassen, en hun tanden EN tong moeten schrobben. Tis even kokken, maar dan ruik je fris en kan ik normaal met je praten zonder dat ik misselijk word.

Noem is wat favorieten op?
Favoriete filmgenre: Horror, alles wat te maken heeft met zombies, vampiers en weerwolven. Daar ben ik echt gek op! Maar het moeten wel films zijn van goede kwaliteit. Films als Underworld, Blade, Dawn of Dead, Resident Evil zijn een paar van mijn favorieten. En verder houd ik van alle films die uit de Marvill Comics komen, vooral X-men. Ik houd niet van films over geesten en einde der tijd. Die kijk ik nooit, want die geven me echt nachtmerries als ik niet uitkijk. Films als Saw en Hostel, daar houd ik ook echt niet van. Dat soort films worden door mensen gemaakt met een zeer zieke geest. Die brengen anderen weer op ideeën zulke moorden echt uit te voeren.
Favoriete boekenschrijfster: Tess Gerritson! 100% ik ben echt gek van deze vrouw haar boeken, haar schrijfstijl is zo fantastisch. Ze weet je echt goed in de spanning te houden tot op de laatste bladzijde.
Favoriete tvserie: Dexter, een serie over een bloedspat analist die een dubbelleven leid, waarin hij een seriemoordenaar is. Fantastisch goed acteerwerk! True Blood, een serie over vampiers, weerwolven, en allerlei andere griezeltypes. The Walking Dead, een serie over zombies, een groepje overlevenden die het tegen hun moet opnemen. Oorspronkelijk een comic verhaal.
Favoriete muziek: I love HOUSE music!!!!! Verder houd ik van feel good muziek, zen als ik in rust wil komen of in slaap wil vallen.
Favoriete eten: Ik denk Italiaans, maar dan de authentieke gerechten. Niet wat je hier in elk simpel restaurant kan krijgen. Anders is mijn favoriete eten dat van mijn moeder. Zij kan echt koken en dan spreek ik nog niet eens over mijn grootmoeder! Die zou van een drol nog een fantastisch lekker gerecht kunnen maken bij wijze van spreken.
Verder ben ik ook gek op sushi, tapa's, gamba's vooral met veel knoflook!!!

Noem een ding op wat men nooit zou kunnen weten zonder dat je het zelf verteld?
Nou, ik ben als kind een zeer moeilijke eter geweest. Ik at bijna niets, zat bijna altijd als laatste nog aan tafel met een bord met rijst wat al hard geworden was en ook es koud. Niet omdat ik me vlees eerst opat, maar gewoon omdat ik niet van eten hield. Ik luste niet, had nooit honger en moest toch wat eten van mijn ouders.
Het enige wat naar binnen ging was mijn papfles. Ik kreeg er drie per dag, 's morgens, 's middags en 's avonds voor het slapen gaan. Dit heb ik gedaan tot mijn elfde. Toen besloten mijn ouders dat ik nu wel echt moest ophouden en als een normaal kind moest gaan eten.
Dus dat is een van mijn grootste geheimen uit mijn kindertijd, hahah. Nu weten jullie het. Als kind heb ik me er natuurlijk lang over geschaamd, maar nu niet meer.

Nou dat waren een paar feitjes over mij. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om ze te lezen. Ik vond het leuk om ze te schrijven. Ik heb bewust gekozen voor feitjes die niet zo te maken hebben met make-up en beauty en bloggen, omdat ik ook een andere kant heb. Ik ben benieuwd naar feitjes van anderen! Neem ze gerust over, of schrijf je eigen feitjes!

Tot de volgende keer,
xoxo, V

0 reacties:

Blogarchief

 
Make-up and More. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino