Make-up, Beauty and fashion.
Like it, Love it, Want it, Get it!

9 dec. 2010

No Phone Zone!

Hi ladies,
ik wil even een artikeltje wijden aan een niet make-up/beauty of fashion gerelateerd onderwerp.
Zoals elke dag als ik in de auto zit en bestuurders al rijdend zie bellen, was vandaag ook geen ander geval.

In Nederland is "niet hands-free" bellen strafbaar, je kan als je door de politie gesnapt wordt op de bon geslingerd worden. In landen als Amerika of andere plekken in Europa is het ook verboden. Toch zie ik geregeld mensen bellend en wat ik persoonlijk nog erger vind smsend of pingend achter het stuur.

Je merkt meteen aan hun rijgedrag dat ze niet met de volle 100% aandacht erbij zijn, men gaat iets langzamer of soms nog harder rijden, maakt geen gebruik van het knipperlicht bij afslaan, voegt of slaat af zonder te kijken. Allemaal verkeers-overtredingen waar ik mij persoonlijk aan dood kan ergeren soms.

Het kan levens gevaarlijk zijn om met je telefoon bezig te zijn terwijl je rijd. Even een verkeerde beweging ofzo en het kan fatale gevolgen hebben. En wat vaak het geval is, is dat de onschuldige geraakt wordt of komt te overlijden.
Op een of andere manier hebben degene die een ongeluk veroorzaken bijna nooit wat, maar de ander wel.

Mensen, denk erover na, als je de volgende keer achter het stuur stapt om je telefoon of uit te zetten of op stil. Hierdoor wordt je niet gehinderd door het geluid van een telefoontje of een berichtje. En als je zo nodig moet bellen, sla af bij een benzinestation en parkeer je auto en ga dan bellen.
Op deze manier hinder je andere weggebruikers niet en ben je veilig bezig, voor jezelf maar ook voor de ander.

Ik zelf, als ik in de auto stap doe ik mijn blackberry in mijn tas en op de achterbank. Hierdoor kan ik er niet bij. En wat ik ook doe, als ik bv ergens naar toe moet, dan bel ik van te voren dat ik op het moment vertrek en dat ik binnen zoveel tijd arriveer.
Maak van je auto een "No Phone Zone", zoals Oprah het noemt. Ik ben daar echt een voorstander van, heb al te vaak mensen ontmoet of gekend, die door te doen van een ander (bellend tijdens het rijden) verlamd zijn geraakt en een aantal die het leven hebben verlaten.

Ik wil niemand beschuldigen of iets op leggen, de bedoeling van dit stukje is om je bewust te maken van je bel/sms/ping-gedrag tijdens het rijden. Wees bewust en doe het goede.

Je zou jezelf toch voor je kop slaan als door jou te doen iemand schade oploopt?


xoxo,V.

2 reacties:

Anoniem zei

Wow, wat goed dat je hier ook aandacht aan besteed. k zou wensen dat de politie hier wat meer op zou gaan letten, dat de boetes worden verhoogd en dat de bellende mensen achter het sturu veeeel en veeeeeel harder aangepakt worden. Echt toppie, van je artikel!
Ik heb zelf geen auto, maar als ik meerijd met mijn moeder zal ik haar zeker erop wijzen om haar tas met mobiel op de achterbank te zetten. Ik reageer liever anoniem want wil haar niet in veregenheid brengen, want ze belt wel eens terijwl ze rijd...
Sorry voor mijn lange comment

Van zei

Hai Anoniem,
Het maakt niet uit dat je anoniem wilt blijven, dat snap ik helemaal! En je mag je comment zo lang maken als je wilt, als er maar geen spam in zit :)
Fijn dat je anderen om je heen ook bewust wilt maken! Its all for a good cause
xoxo, V

Blogarchief

 
Make-up and More. Template by Exotic Mommie Illustration by DaPino